Възобновяват се футболните тренировки у нас. Това стана с разрешението на

...
Възобновяват се футболните тренировки у нас. Това стана с разрешението на
Коментари Харесай

Разрешиха на футболистите да подновят тренировките от средата на май

Възобновяват се футболните тренировки у нас. Това стана с разрешението на здравното министерство, което утвърди проекта за провеждане на предварителен интервал на професионалните футболисти, направен от Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта.

От 15 май професионалните тимове в страната могат да започват групови тренировки по групи, при спазването на строги противоепидемични мреки. Всички футболисти ще бъдат подложени на PCR проби за ковид COVID-19 три дни преди старта на подготовката. По време на заниманията е целесъобразно наличието на най-малък брой представители на треньорския щаб.

Решението по кое време да се подновят двубоите от Първа и Втора лига на България ще бъде взето на 13 май на работна среща между министрите на спорта и на опазването на здравето. Засега вероятните дати са 5 юни и 12 юни. То ще бъде напълно съобразено с главната концепция да се резервира здравето на футболистите. Кралев и Ананиев ще обсъдят и противоепидемичните ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати по време на мачовете. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР